Lax – och räksymfoni
Förrätt bestående av kavringsbotten som är täckt med lax och räkröra. Garnera med löjrom.

Antal portioner: 4
Färdigt på: 2 tim
Ingredienser
Botten
225 g kavring
75 g smör, smält
Fyllning
5 st gelatinblad
150 g rökt lax
200 g räkor, skalade
2 dl crème fraiche
2dl gräddfil
1 dl purjolök, finstrimlad
0.5 dl dill, finhackad
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Garnering
Löjrom
Dill
Citron
Tips
Vintips
Santa Carolina Reserva Semillon (6666 69.-)
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från Halv åtta hos mig.
Gör så här
1. Smula kavringen och blanda med smöret. Tryck ut i en form (ca. 24 cm i dia.) med löstagbar kant.
2. Ställ svalt.
3. Blötlägg gelatinblad.
4. Strimla laxen fint och hacka räkorna grovt.
5. Blanda créme fraiche, gräddfil, dill och purjolök.
6. Lägg i lax och räkor och smaka av med salt och peppar.
7. Krama ur gelatinbladen och smält på svag värme.
8. Blanda i ett par skedar laxröra.
9. Häll blandningen i laxröran och rör om väl.
10. Klicka ut i formen, släta till och ställ kallt i 2 timmar.
Kommentera