Lax – och räksymfoni

Förrätt bestående av kavringsbotten som är täckt med lax och räkröra. Garnera med löjrom.
Lax – och räksymfoni Foto:TV4

 

Antal portioner: 4
Färdigt på: 2 tim
Ingredienser

Botten
225 225 g kavring
75 75 g smör, smält

Fyllning
5 5 st gelatinblad
150 150 g rökt lax
200 200 g räkor, skalade
2 2 dl crème fraiche
2dl gräddfil
1 1 dl purjolök, finstrimlad
0.5 0.5 dl dill, finhackad
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak

Garnering
Löjrom
Dill
Citron

Tips

Vintips
Santa Carolina Reserva Semillon (6666 69.-)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från Halv åtta hos mig.

Gör så här

1. Smula kavringen och blanda med smöret. Tryck ut i en form (ca. 24 cm i dia.) med löstagbar kant.

2. Ställ svalt.

3. Blötlägg gelatinblad.

4. Strimla laxen fint och hacka räkorna grovt.

5. Blanda créme fraiche, gräddfil, dill och purjolök.

6. Lägg i lax och räkor och smaka av med salt och peppar.

7. Krama ur gelatinbladen och smält på svag värme.

8. Blanda i ett par skedar laxröra.

9. Häll blandningen i laxröran och rör om väl.

10. Klicka ut i formen, släta till och ställ kallt i 2 timmar.

Kommentera

Publiceras ej